Oversteekplaats voor otter moet even wachten

De politieke partijen van Alphen aan den Rijn hebben besloten om de discussie over de oversteekplaats voor otters over de Ziendeweg uit te stellen. De keuze donderdagavond 9 mei ging tussen een korte snelle bespreking of een uitgebreide politieke discussie.

Een aantal partijen heeft een tijdje geleden gevraagd om haast te maken met een oversteekplaats voor otters op de Ziendeweg in de gemeente Alphen aan den Rijn. Wethouder Leo Maat heeft dan ook alles op alles gezet om met een voorstel te komen. Dat bleek ook nodig, want er zijn inmiddels twee otters doodgereden op de Ziendeweg.

Uit het voorstel blijkt dat er een investeringskrediet nodig is van 195.000 euro. In totaal kosten de voorgestelde maatregelen over een periode van dertig jaar ruim 270.000 euro (afschrijving en rente) en daarnaast jaarlijks ruim 2.000 euro (onderhoud). Het gaat om de aanleg van een ottertunnel bij een waterkering en twee keer om snelheidsremmers voor autoverkeer op de Ziendeweg.

De bespreking van het voorstel stond donderdag 9 mei op het programma van de raadscommissie. Het liep echter tegen 23.00 uur voordat dit agendapunt aan de beurt was. Vandaar dat commissievoorzitter Monique de Vos wilde weten of de politieke partijen er een snelle en vooral korte bespreking van wilden maken of dat zij meer tijd nodig dachten te hebben. De meningen waren verdeeld. De Vos besloot daarom dat de otteroversteekplaats op een ander moment opnieuw op de agenda moest verschijnen.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Politiek vandaag 15:40

Gebiedsagenda onbekend bij inwoners

De Alphense gemeenteraad heeft donderdag 28 maart de Gebiedsagenda dorpen en wijken vastgesteld. Hierover is eerder uitgebreid gesproken. GroenLinks wil echter een wijziging: "Wij zien graag een actieplan om de Gebiedsagenda beter onder de aandacht van de inwoners te brengen." De gemeenteraad vindt dit voor nu niet nodig.

Advertorial Politiek plein vandaag 14:32

Gebiedsplan als visitekaartje

Naar aanleiding van een motie van GroenLinks gaat het college van Alphen aan den Rijn aan de slag met een betere communicatie rond de gebiedsagenda’s. Een gebiedsagenda is een plan om de leefbaarheid van een wijken of dorp te verbeteren. Betere communicatie hierover is volgens GroenLinks essentieel voor het slagen van de plannen. De motie werd mede ingediend door de andere oppositiepartijen: PvdA, SP, CU, SGP, FvD, RGL en ONS.

Politiek vandaag 13:19

Erfgoedfonds Alphen aan den Rijn voor 2024 weer gevuld

De gemeenteraad van Alphen aan den Rijn heeft het Erfgoedfonds opnieuw gevuld. Vanuit dit fonds worden projecten op het gebied van beleving van erfgoed gesubsidieerd. Het gaat vooral om projecten die door groepen inwoners en kleine organisaties worden geïnitieerd.

Overige vandaag 10:53

Nieuwe voorzitter neemt het roer over bij Scouting Alphen

Op 28 maart heeft Dick Raaphorst, na meer dan 22 jaar voorzitterschap, het leiderschap van Scouting Alphen overgedragen aan Vincent Peters. Voor Vincent, een bekend gezicht op de vereniging, voelt deze nieuwe rol als een thuiskomst: "Ik ben zelf als welp op deze vereniging begonnen."