VVD voor openstellen busbaan N207 voor iedereen

Tijdens het lijsttrekkersdebat in het kader van de verkiezingen voor Provinciale Staten ging de discussie over wat voorrang heeft: openbaar vervoer of de auto? De stelling waarover werd gesproken? De busbaan van de N207 tussen Alphen aan den Rijn en Leimuiden moet open voor al het verkeer.

Van alle panelleden bleek Floor Vermeulen (VVD) het beste op de hoogte van de voorgeschiedenis van de busbaan waar per uur vijf of zes lijnbussen over rijden. "De busbaan is indertijd aangelegd, zodat het mogelijk is om deze open te stellen voor al het autoverkeer. De busbaan is daarom even breed als een normale rijbaan. Maar voordat we gaan openstellen, moeten eerst alle kruisingen worden aangepast naar ongelijkvloerse kruisingen." Het wachten is overigens op de afronding van het project. De Rijksoverheid heeft vele miljoenen bijgedragen om het Openbaar Vervoer te verbeteren. Als de busbaan voor de afronding van het project open zou gaan voor personenauto’s moet dit geld worden terugbetaald.

In het algemeen zouden lijnbussen vaker moeten rijden en meer dorpen aan moeten doen. Niet alleen op het traject Alphen-Leimuiden, maar in de hele provincie. D66, SP, SGP, PvdA, GroenLinks, ChristenUnie, 50+, Code Oranje en ook het CDA zien liever beter openbaar vervoer dan meer ruimte voor autoverkeer. Toch wil ook de VVD betere verbindingen in de regio. "Dan moeten de gemeenten wel allemaal meewerken", merkte Vermeulen op.
Veel partijen zijn voor het openstellen van de busbanen voor vrachtverkeer. Daar is een proef mee gedaan. "Uit de test bleek dat het vrachtverkeer de bus niet hindert", meldde Anne Koning (PvdA). Landbouwverkeer toestaan, kreeg de handen niet op elkaar. "De parellelweg verlengen is een mogelijkheid, dat zouden we moeten onderzoeken", aldus Vermeulen.

Het debat
Ferry Mingelen (foto) leidde maandag 4 maart het politieke debat in de kleine maar volle zaal van Theater Castellum. De lijsttrekkers, of hun vervangers, van de politieke partijen die meedoen aan de verkiezingen voor Provinciale Staten zaten in het panel. Er stonden drie thema’s op de agenda: woningbouw, mobiliteit en duurzaamheid. De verkiezingen voor Provinciale Staten zijn op 20 maart, tegelijk met de waterschap verkiezingen.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Actie vandaag 17:02

Grote showroomuitverkoop bij Dutch Dream Slaapcomfort in Alphen aan den Rijn!

Ben jij op zoek naar een nieuwe boxspring van hoogwaardige kwaliteit? Dan heeft Dutch Dream iets speciaals voor jou in petto! De winkel in Alphen aan den Rijn heeft nu een grote showroomuitverkoop, waarbij je kunt profiteren van uitzonderlijke kortingen op een breed scala aan slaapartikelen.

Markt / Braderie vandaag 15:51

Voorverkoop kinderrommelmarkt op Koningsdag al volgeboekt

Bijna overal is er op Koningsdag een vrijmarkt, zo ook in Alphen aan den Rijn. Dit jaar vindt de traditionele kinderrommelmarkt plaats in het Burgemeester Visserpark. Op zaterdag 6 april kregen mensen de kans om een plekje te bemachtigen; in de voorverkoop zijn alle plaatsen inmiddels verkocht.

Overige vandaag 12:19

Samen sterk tegen pesten op de Landelijke Dag tegen pesten

Vandaag vieren we de 'Landelijke Dag tegen Pesten', een dag gewijd aan het bestrijden van pestgedrag en het vergroten van bewustzijn, ongeacht de doelgroep. Pesten blijft een actueel en belangrijk onderwerp waar we gezamenlijk tegen optreden om positieve groepsvorming te stimuleren.

Advertorial Verkeer en vervoer vandaag 09:27

Laat jouw auto-olie verversen zonder afspraak bij Auto Service Alphen B.V.!

Om ervoor te zorgen dat de motor van hun auto goed blijft functioneren, moeten automobilisten om de zoveel tijd de motorolie laten verversen. Bij Auto Service Alphen B.V. hebben klanten de mogelijkheid om hun olie te laten verversen zonder vooraf een afspraak te maken.