Vaste wil om te winnen bezorgt ARC op valreep drie punten

ARC heeft het altijd moeilijk tegen het stugge CSW. Dat was ook zaterdag op sportpark Zegersloot het geval. Deze opponent geeft de tegenstander altijd het gevoel dat die beter is, maar op basis van werklust slaat de club uit Wilnis opeens uit het niets toe.

ARC begon scherp aan de wedstrijd die halverwege de eerste helft niet onderbroken werd toen het noodweer toesloeg. Enorme windvlagen, regen en hagel joegen werkelijk alle toeschouwers de tribune of het clubhuis in. Arbiter Eren, prima leidend, liet echter gewoon doorvoetballen. Het stond inmiddels 1-1.

Na de openingsgoal van Stefan den Horder uit een hoekschop in minuut tweeёntwintig kwamen de bezoekers binnen vijf minuten op gelijke hoogte. Inderdaad, totaal uit het niets weer. CSW nam even het initiatief over, maar de mannen van Mark Evers herstelden zich snel en drongen de visite weer achteruit.

Dat was ook na de pauze het geval. CSW, dat de punten hard nodig heeft, had weinig zin meer om echt te voetballen en vond een gelijkspel kennelijk wel in orde. Ze leken hun zin te krijgen, maar in de extra tijd gaf de conditie toch de doorslag. Eerst schoot Lionel Frederik binnen en even later maakte invaller Killian Bouwhuis er voor de zekerheid op werkelijk fraaie wijze ook nog eens 3-1 van: gerechtigheid dus toch nog.

DHSC verloor verrassend met 0-1 van AFC, dat nu koploper is met twee punten voorsprong op ARC en drie op DHSC. Roda’46 en Zwaluwen’30 doen ook nog mee in de strijd om de titel. ARC wacht nu twee cruciale uitwedstrijden tegen achtereenvolgens Zwaluwen’30 en DHSC. Na die twee speeldagen zal veel duidelijk zijn bovenaan in 1A.   


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Feestdagen vandaag 10:01

Bekijk hier alle activiteiten voor Koningsdag 2024!

Dit weekend viert heel Nederland de verjaardag van de koning, en ook in Alphen aan den Rijn belooft het een feestelijke dag te worden! Benieuwd naar wat jij kunt doen zaterdag? Lees snel verder!

Advertorial Evenementen vandaag 09:07

Word vriend van het Bevrijdingsfestival

Het is bijna zover. Op 5 mei vieren we onze vrijheid met het gratis Bevrijdingsfestival in het centrum van Alphen. Vind jij het belangrijk om elk jaar stil te blijven staan bij onze vrijheid? En houd je ook van een feestje? Word dan Vriend van het Bevrijdingsfestival en doneer eenmalig een bedrag naar keuze.

Advertorial Sport gisteren 17:43

D.O.S. viert groot succes met Clubkampioenschap

Op zondag 21 april kwamen de schijnwerpers te staan op de turntalenten van Gymnastiekvereniging D.O.S. Alphen aan den Rijn tijdens het Clubkampioenschap voor recreatieve turners en turnsters. Met een deelname van 155 enthousiaste leden, waarvan velen voor het eerst deelnamen aan een wedstrijd, was het een sportieve en gezellige dag.

Politiek gisteren 16:22

Gemeentelijke erepenning voor Museumpark Archeon

Tijdens een feestelijke Limesbijeenkomst is woensdag 24 april de gemeentelijke erepenning door burgemeester Liesbeth Spies uitgereikt aan Museumpark Archeon. Het museum krijgt de penning voor verdiensten voor gemeente Alphen aan den Rijn op het gebied van educatie, cultuurbehoud, toerisme, sociale betrokkenheid en werkgelegenheid.

Advertorial Theater gisteren 15:09

Het boek Rust en Vreugd van Hendrik Groen in het theater!

Iedereen kent ze wel, de succesvolle dagboeken van Hendrik Groen waarin hij het dagelijks leven in zijn verzorgingshuis beschrijft. De schrijver heeft in een van zijn meest recente werken, Rust en Vreugd, zijn verzorgingshuis verruilt voor een volkstuin, waarvan de voorstelling binnenkort in Castellum te zien is!