Gemeente Alphen draagt niets bij aan ijshal Leiden

De gemeenteraad van Alphen aan den Rijn heeft vanavond, donderdag 17 januari, besloten om geen enkele bijdrage te leveren aan een langere baan in de nieuwe ijshal in Leiden. Er is gekozen voor een scenario waarbij de schaatssport onderdeel wordt van de nieuwe sportvisie.

Ondanks alle commotie tijdens de commissievergadering op woensdagavond 16 januari werd in een relatief kalme raadsvergadering het besluit genomen om scenario 6, opnemen van de schaatssport in de sportvisie, uit te voeren.
Uit de hoofdelijke stemming, op verzoek van de PvdA, bleek dat Nieuw Elan, CDA en GroenLinks de gelederen gesloten hielden en dat Beter Alphen zich bij hen aansloot. Het werd eenentwintig raadsleden voor scenario 6 en achttien tegen.

De inmiddels beruchte mail van wethouder Paul Dirkse van de gemeente Leiden blijkt een doorgestuurde mail te zijn van de exploitant van de ijshal in Leiden. Deze wil graag weten of de regiogemeenten wel instemmen met een garantiestelling voor een lening van 3,5 miljoen euro om in plaats van de geplande 250 meterbaan een 333 meterbaan aan te leggen.
De Alphense gemeenteraad  gaat hier eventueel over in gesprek als het standpunt van de Leidse gemeenteraad positief zou uitvallen. Vooralsnog ziet de Leidse wethouder dit voorstel niet zitten, zo blijkt uit een app die door André de Jeu (Nieuw Elan) met de raad werd gedeeld.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Werken vandaag 09:29

Heftruck certificaat halen via Apics Flexjobs

Ontdek de sleutel tot een bloeiende carrière in de logistiek! Het behalen van een heftruck certificaat opent niet alleen deuren naar talloze mogelijkheden, maar verhoogt ook de veiligheid op de werkvloer aanzienlijk.

Advertorial Actie gisteren 17:02

Grote showroomuitverkoop bij Dutch Dream Slaapcomfort in Alphen aan den Rijn!

Ben jij op zoek naar een nieuwe boxspring van hoogwaardige kwaliteit? Dan heeft Dutch Dream iets speciaals voor jou in petto! De winkel in Alphen aan den Rijn heeft nu een grote showroomuitverkoop, waarbij je kunt profiteren van uitzonderlijke kortingen op een breed scala aan slaapartikelen.

Markt / Braderie gisteren 15:51

Voorverkoop kinderrommelmarkt op Koningsdag al volgeboekt

Bijna overal is er op Koningsdag een vrijmarkt, zo ook in Alphen aan den Rijn. Dit jaar vindt de traditionele kinderrommelmarkt plaats in het Burgemeester Visserpark. Op zaterdag 6 april kregen mensen de kans om een plekje te bemachtigen; in de voorverkoop zijn alle plaatsen inmiddels verkocht.

Overige gisteren 12:19

Samen sterk tegen pesten op de Landelijke Dag tegen pesten

Vandaag vieren we de 'Landelijke Dag tegen Pesten', een dag gewijd aan het bestrijden van pestgedrag en het vergroten van bewustzijn, ongeacht de doelgroep. Pesten blijft een actueel en belangrijk onderwerp waar we gezamenlijk tegen optreden om positieve groepsvorming te stimuleren.