Op 6 maart rechtszaak tegen ouders Tristan van der Vlis

De datum van de rechtszaak tegen de ouders van Tristan van der Vlis is bekend: maandag 6 maart. Het gaat om een bodemprocedure bij de rechtbank.

Vorig jaar oktober werd bekend dat een groep nabestaanden en slachtoffers een rechtszaak gingen aanspannen tegen de ouders van Van der Vlis. Advocaat Lionel Lalji vindt dat zij nalatig zijn geweest en daardoor mede schuldig zijn aan het schietdrama in winkelcentrum Ridderhof op 9 april 2011. Signalen als depressiviteit en een wapenvergunning werden genegeerd door de ouders, stelt Lalji.

Tristan van der Vlis schoot op 9 april 2011 zes mensen dood in de Ridderhof. Tientallen anderen raakten (zwaar)gewond door Van der Vlis’ kogelregen. Daarna pleegde hij zelfmoord. Wanneer de rechtszaak dient is nog niet bekend: ergens in 2017.

Verschillende rechtszaken
De rechtszaak tegen de ouders van Tristan van der Vlis wordt de derde nog lopende rechtszaak. Het gerechtshof moet opnieuw beoordelen of het psyciatrisch rapport van Van der Vlis openbaar wordt, nadat de Hoge Raad in cassatie het eerdere besluit van het hof vernietigde. De datum moet nog vastgesteld worden, meldt het gerechtshof desgevraagd aan Studio Alphen.

Dat rapport willen nabestaanden en slachtoffers gebruiken in hun rechtszaak tegen de politie, die ook aansprakelijk is gesteld. In eerste aanleg oordeelde de rechtbank dat de politie nalatig is geweest, maar dat de politie geen schuld heeft aan het schietdrama. Tegen die uitspraak is hoge beroep aangetekend.

Bron: Studio Alphen


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Voorstelling vandaag 16:40

Beleef Japan in Castellum!

Al zin in vakantie? Met de voorstelling Hinotori – De vleugels van de Feniks, brengt YAMATO, bekend als de "Taiko-drumgroep die de wereld rondreist", Japan naar Castellum.

Werken vandaag 11:56

Vacatureoverzicht week 16: nieuwste vacatures

Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen! Op onze vacaturepagina vind je vacatures in allerlei branches. Een overzicht van het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen, check je hier.

Advertorial Werken vandaag 09:29

Heftruck certificaat halen via Apics Flexjobs

Ontdek de sleutel tot een bloeiende carrière in de logistiek! Het behalen van een heftruck certificaat opent niet alleen deuren naar talloze mogelijkheden, maar verhoogt ook de veiligheid op de werkvloer aanzienlijk.

Advertorial Actie gisteren 17:02

Grote showroomuitverkoop bij Dutch Dream Slaapcomfort in Alphen aan den Rijn!

Ben jij op zoek naar een nieuwe boxspring van hoogwaardige kwaliteit? Dan heeft Dutch Dream iets speciaals voor jou in petto! De winkel in Alphen aan den Rijn heeft nu een grote showroomuitverkoop, waarbij je kunt profiteren van uitzonderlijke kortingen op een breed scala aan slaapartikelen.

Markt / Braderie gisteren 15:51

Voorverkoop kinderrommelmarkt op Koningsdag al volgeboekt

Bijna overal is er op Koningsdag een vrijmarkt, zo ook in Alphen aan den Rijn. Dit jaar vindt de traditionele kinderrommelmarkt plaats in het Burgemeester Visserpark. Op zaterdag 6 april kregen mensen de kans om een plekje te bemachtigen; in de voorverkoop zijn alle plaatsen inmiddels verkocht.