Josh Walet

Meer verkeersdrukte verwacht vanwege het paasweekend

Met het paasweekend in het vooruitzicht wordt verwacht dat zowel vandaag als het komende weekend drukker zullen zijn op de wegen dan normaal. Vooral op donderdag 28 maart moeten weggebruikers rekening houden met een vroege en drukke avondspits.

Veel mensen genieten van een lang weekend vanwege Pasen en zullen er daarom naar verwachting op uit trekken. De drukte begint waarschijnlijk al vroeg in de middag en wordt verergerd door het wisselvallige weer. De combinatie van reguliere verkeersstromen op donderdagavond en de paasdrukte kan leiden tot een zeer drukke spits die al vanaf het middaguur kan starten.

Het hele weekend:

Ook gedurende het weekend moet rekening worden gehouden met mogelijke verkeersdrukte. Vooral op tweede paasdag wordt extra drukte verwacht. Recreatiegebieden zoals bossen, meren en stranden zullen naar verwachting meer bezoekers trekken. Ook op de snelwegen rond attractieparken en meubelboulevards kan het drukker zijn dan normaal.

Vorig jaar bereikten we op de donderdag voor Pasen een filerecord van 933 kilometer, veroorzaakt door extra verkeer, slecht weer en een gesloten Ketheltunnel. 


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Maatschappelijk vandaag 10:02

Actiegroep World Servants Alphen aan den Rijn ondersteunt Voedselbank

De Actiegroep World Servants Alphen aan den Rijn heeft onlangs de handen ineengeslagen met de plaatselijke voedselbank, in een poging om niet alleen wereldwijd, maar ook lokaal impact te maken. Tijdens hun recente paasactie heeft de actiegroep niet alleen fondsen verzameld voor hun buitenlandse projecten, maar ook geld ingezameld ten behoeve van de voedselbank. Op deze manier hoopt de groep een helpende hand te bieden aan degenen die het het hardst nodig hebben, hier in ons eigen dorp.

Blog Bikkels on Bikes: Fietsend naar Vietnam gisteren 17:03

Bikkels on Bikes: Het Balatonmeer

Het Balatonmeer is het grootste meer van Hongarije. Veel Hongaren hebben hier een tweede huisje of appartement om te genieten van het water en het warme weer. Hoe is het om langs dit meer te fietsen en waarom is het zo geliefd dat gaan wij ontdekken. Het balatonmeer is zo groot, toen mijn vader vanuit Griekenland naar huis vloog met het vliegtuig op een heldere dag vertelde de piloot, als je nu uit het raam kijkt, kun je het balaton meer duidelijk zien, het grootste meer van Hongarije.

Advertorial Theater gisteren 15:45

Een spektakel vol interactie in Castellum!

Stap binnen in de wereld van Checkpoint Theater en laat je meeslepen in een ongekend spektakel dat al je zintuigen prikkelt en je hart sneller doet kloppen!