Waar hangt het college van Alphen aan den Rijn uit?

Het college van Alphen aan den Rijn gaat regelmatig op pad. Ben jij benieuwd waar het college de komende periode allemaal bij aanwezig is? Bekijk hier de bezoeken van deze week.

Tijdelijke expositie ‘Planten en klimaat, een hot item’
Wie: Leo Maat
Waar: Boomkwekerij Boskoop, Reijerskoop 52, Boskoop
Wanneer: 15 mei 2019 | 15.00 uur

Wethouder Maat is aanwezig bij de opening van de tijdelijke expositie ‘Planten en klimaat, een hot item’. De zomertentoonstelling van het Boomkwekerijmuseum toont hoe de natuur wordt beïnvloed door klimaatverandering. Kennis kan worden gemaakt met planten die zich kunnen aanpassen aan zowel hittepieken als plensbuien.


Dag van de Projectontwikkeling en uitreiking NEPROM-prijs
Wie: Gerard van As
Waar: Brabanthallen, Den Bosch
Wanneer: 16 mei 2019 | 15.00 uur

Wethouder Van As is tijdens de Dag van de Projectontwikkeling aanwezig bij de uitreiking van de NEPROM-prijs. Stadshart Lage Zijde is kanshebber voor deze prijs, die wordt uitgereikt aan een gemeente en één of meer marktpartijen gezamenlijk die door goede samenwerking een hoogwaardig project hebben opgeleverd. De NEPROM, de Vereniging van Nederlandse Projectontwikkeling Maatschappijen, wil het belang van goede samenwerking tussen overheden en marktpartijen voor de hoogwaardige ontwikkeling van locaties stimuleren. Daartoe heeft zij de NEPROM prijs voor locatieontwikkeling in het leven geroepen. In 2019 wordt de prijs voor de achtste maal uitgereikt aan een overheidsinstantie(s) en een risicodragende marktpartij(en) gezamenlijk voor een locatie in Nederland.

Aftrap Duurzame Tuin Straatactie
Wie: Gert-Jan Schotanus
Waar: Hooftstraat 154, Alphen aan den Rijn
Wanneer: 16 mei 2019 | 16.30 uur

Wethouder Schotanus trapt de Duurzame Tuin Straatactie af. Deze actie heeft tot doel om stenen in voortuinen te vervangen door groen en komt voort uit Operatie Steenbreek. De bewoners van Hooftstraat 154 en 156 hebben enthousiast gereageerd op het aanbod van de gemeente om te helpen bij het ontstenen en vergroenen van hun voortuin. Zij zijn een van de eersten die gebruik maken van de ondersteuning die de gemeente aanbiedt. Bewoners kunnen vanaf nu een aanvraag doen, samen met minimaal twee buren, om deel te nemen aan de Duurzame Groene Tuinen Straatactie. De gemeente ondersteunt initiatieven met het beschikbaar stellen van tuinplanten, gratis tuinadvies en helpen bij het afvoeren van tegels en klinkers.

Opening station Lansingerland-Zoetermeer
Wie: Kees van Velzen
Waar: Zuidzijde station Lansingerland-Zoetermeer
Wanneer: 17 mei 2019 | 14.30 uur

Wethouder Van Velzen is aanwezig bij de opening van station Lansingerland Zoetermeer, door staatssecretaris Stientje van Veldhoven. Het station geeft niet alleen een impuls aan de groei van gemeenten Lansingerland en Zoetermeer, maar ook aan de verbinding met de regio.

Iftar maaltijd
Wie: Liesbeth Spies en Gert-Jan Schotanus
Waar: De Plataan, Snijdelwijklaan 2, Boskoop
Wanneer: 17 mei 2019 | 20.45 uur

Burgemeester Spies en wethouder Schotanus zijn aanwezig bij de Iftar maaltijd in de Snijdelwijk in Boskoop. De Iftar is de maaltijd die gedurende de ramadan na zonsondergang wordt genuttigd. De avond staat in het teken van elkaar leren kennen.

Opening aangepast tuinieren tuinvereniging Spoorzicht
Wie: Han de Jager
Waar: Tuinvereniging Spoorzicht, Alphen aan den Rijn
Wanneer: 18 mei 2019 | 10.00 uur

Wethouder De Jager opent het project aangepast tuinieren bij tuinvereniging Spoorzicht. Voor het project zijn vier tuinbakken gemaakt waar mensen met een lichamelijke beperking aan kunnen tuinieren.

100 jarig bestaan Vrouw Actief
Wie: Liesbeth Spies
Waar: Flora Boskoop
Wanneer: 18 mei 2019 | 17.00 uur

Burgemeester Spies spreekt tijdens de viering van het 100 jarig bestaan van vrouwenvereniging Vrouw Actief. De verenging organiseert activiteiten voor vrouwen en heeft ruim 200 leden.

Van wijkplan naar uitvoeringsagenda: Alphen aan den Rijn Centrum Lage Zijde
Wie: Gert-Jan Schotanus
Waar: Wijkcentrum Swaenswijk, Alphen aan den Rijn
Wanneer: 21 mei 2019 | 19.30 uur

Wethouder Schotanus is aanwezig bij de bijeenkomst ‘Werken aan je wijk’ in Alphen aan den Rijn centrum Lage Zijde. De gemeente werkt gebiedsgericht. Onderdeel daarvan is dorps- en wijkplannen 2018-2022. De komende tijd wordt van elk dorps- en wijkplan een uitvoeringsagenda 2019-2020 gemaakt. Samen met inwoners, dorpsoverleggen en maatschappelijke organisaties. Iedereen kan meedenken. In de dorps- en wijkplannen staan de speerpunten voor de komende vier jaar. Bijvoorbeeld de zorg voor kwetsbare inwoners en jongeren, de verbinding van diverse culturen en een prettige verblijfsomgeving van het winkelgebied. De vraag voor de uitvoeringsagenda is nu welke speerpunten en bijbehorende actiepunten hebben prioriteit?


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Calamiteiten vandaag 18:25

Kind aangereden door auto in Emmalaan

Op donderdag aan het einde van de middag vond er een incident plaats op de Emmalaan in Alphen aan den Rijn, waarbij een kind werd aangereden door een auto. Het slachtoffer werd naar het ziekenhuis vervoerd.  

Advertorial Overige vandaag 17:43

Prachtige samenwerking Korenmolen de Eendracht en Brugwachtertje aan den Rijn

Korenmolen de Eendracht en Brugwachtertje aan den Rijn hebben afgesproken dat in het Brugwachtershuisje bij de Alphense Brug nieuwe kadopakketjes worden verkocht. Daarin speciale meelproducten van de Molen, aangevuld met enkele leuke dingen, zoals bijvoorbeeld een garde, een mini taartvorm, een mini deegrollertje, stroop, Hollandse snoep of theedoek etc.

Politiek vandaag 16:51

Gemeente gaat begrijpelijk communiceren

Donderdag 28 maart heeft wethouder Gert van den Ham de Direct Duidelijk Deal ondertekend. De deal is onderdeel van de landelijke campagne Direct Duidelijk. Doel is dat alle overheden, dus ook alle gemeenten, duidelijke informatie geven aan hun inwoners.

Calamiteiten vandaag 13:46

Paard gered nadat het te water raakte langs de Compierekade

Donderdag 28 maart, aan het begin van de middag, heeft zich een incident voorgedaan langs de Compierekade in de Rietveldse polder, waarbij een paard te water is geraakt. De lokale brandweer werd gealarmeerd en kwam snel ter plaatse om het dier te redden.

Advertorial Horeca-arrangementen vandaag 13:20

Geniet van een compleet avondje uit met het Diner & Film arrangement!

Wie houdt er nu niet van een etentje gevolgd door een avondje naar de bioscoop? Want zeg nou zelf, een etentje en de bioscoop gaan toch altijd lekker samen?! Of je nu met je vriend(in), broer, zus, moeder of opa komt of toch liever alleen geniet, dit is het perfecte arrangement voor een compleet avondje uit. Voor €42,50 per persoon kun je genieten van een 3-gangenmenu bij De Beren Alphen aan den Rijn met een bioscoopvoucher voor een film naar keuze.