Waar hangt het college van Alphen aan den Rijn uit?

Het college van Alphen aan den Rijn gaat regelmatig op pad. Ben jij benieuwd waar het college de komende periode allemaal bij aanwezig is? Bekijk hier de bezoeken van deze week.

Kwekerscafé Greenport
Wie: Kees van Velzen
Waar: Flora Boskoop
Wanneer: 15 januari 2019 | 20.00 uur

Wethouder Van Velzen is aanwezig bij het Kwekerscafé Greenport. Het thema is Activiteiten en projecten Greenport Boskoop. Diverse activiteiten en projecten worden toegelicht door medewerkers van de Greenport Boskoop. 

Bijeenkomst 'Happen en Snappen'
Wie: Leo Maat
Waar: Wellant College, Alphen aan den Rijn
Wanneer: 16 januari 2019 | 16.30 uur

Wethouder Maat opent de bijeenkomst 'Happen en Snappen' over voedselverspilling in het kader van circulaire economie, georganiseerd door het Wellant College en de gemeente. Het doel van de bijeenkomst is de bewustwording rondom het thema voedselverspilling. De leerlingen en docenten van het Wellant College maken en serveren hapjes en drankjes van restproducten. Alphense ondernemers ondersteunen deze bijeenkomst door onverkochte producten uit hun winkels hiervoor aan het Wellant College beschikbaar te stellen. Het Wellant College, De Dansende Boom, en BeeSerious geven pitches over onderwijs en duurzaamheid, voedselproductie en de essentiële rol van gezonde bijen hierin. 

Uitreiken prijs Schoolbrengdag
Wie: Kees van Velzen 
Waar: Klepperman 1, Alphen aan den Rijn
Wanneer: 17 januari 2019 | 08.30 uur

Wethouder Van Velzen reikt de prijs uit voor de Schoolbrengdag, georganiseerd door School op Seef, aan basisschool Het Baken. De Schoolbrengdag is een dag waarop ouders en leerlingen worden opgeroepen om lopend of op de fiets naar school te komen. De school die het meest originele verslag van de activiteiten op de Schoolbrengdag instuurde ontvangt een cheque ter waarde van € 500,- te besteden aan verkeerseducatie. Het verslag van PCB Het Baken werd als meest originele en creatieve beoordeeld. 

Repair Café
Wie: Leo Maat
Waar: Gemeentehuis Alphen aan den Rijn
Wanneer: 17 januari 2019 | 10.00 uur 

Wethouder Maat is aanwezig bij het Repair Café, dat eenmalig in het gemeentehuis plaatsvindt. Voor het Repair Café nemen mensen zelf kapotte spullen mee vanuit huis. De vrijwilligers van het Repair Café geven advies over kapotte elektronische apparaten, kleding of klokken. Daarna gaan de bezoekers zelf aan de slag met de reparatie. Gereedschap en materialen worden gratis ter beschikking gesteld. Op deze manier gaan spullen langer mee en wordt verspilling tegen gegaan. 

Officiële opening Stichting Vrouw
Wie: Liesbeth Spies
Waar: President Kennedylaan 22, Alphen aan den Rijn
Wanneer: 17 januari 2019 | 13.00 uur

Burgemeester Spies opent officieel Stichting Vrouw. Stichting Vrouw is een nieuwe stichting die vrouwen hulp biedt als zij dit nodig hebben. Vrouwen kunnen hier terecht voor hulp of begeleiding bij het maken van sociale contacten; het beter beheersen van de Nederlandse taal; of praten over hun thuissituatie. 

Opening nieuwe locatie Groene Hart Topmavo
Wie: Liesbeth Spies en Han de Jager
Waar: Tolstraat, Alphen aan den Rijn
Wanneer: 17 januari 2019 | 15.00 uur

Burgemeester Spies en wethouder De Jager openen de nieuwe locatie van de Groene Hart Topmavo. De nieuwbouw van de Groene Hart Topmavo komt voor uit het Masterplan onderwijshuisvesting. Dit is een plan van de gemeente en scholen over hoe investeringen in onderwijsgebouwen mogelijk gemaakt kunnen worden. 

Congres 'Samen sturen op doen wat werkt'
Wie: Liesbeth Spies en Han de Jager
Waar: Gemeentehuis Alphen aan den Rijn
Wanneer: 21 januari 2019 | 10.00 uur

Burgemeester Spies opent het congres 'Samen sturen op doen wat werkt', georganiseerd door Movisie, Sociaal Werk Nederland en de gemeente. Gemeentes laten tijdens het congres zien hoe zij samen met maatschappelijke organisaties het sociaal domein organiseren. Ook wethouder De Jager komt aan het woord en reflecteert vanuit de eigen praktijk, samen met Janny Bakker, voorzitter Raad van Bestuur van Movisie, en Lex Staal, voorzitter van Sociaal Werk Nederland. Jantine Kriens, algemeen directeur van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG), sluit het congres af.

Opening tentoonstelling 'Kind onder Vuur'
Wie: Gert-Jan Schotanus
Waar: Rode Kruis gebouw, Dillenburg 2, Alphen aan den Rijn
Wanneer: 21 januari 2019 | 19.30 uur

Wethouder Schotanus opent de tentoonstelling 'Kind onder Vuur'. Kind onder Vuur is een tentoonstelling waar leerlingen van groep zeven en acht en de brugklas leren hoe het is om op te groeien in een oorlogssituatie. Deze bijzondere tentoonstelling komt voort uit een samenwerking tussen het Haagse Humanity House en het Rode Kruis. De expositie vertelt de verhalen van Farah, Vian, Angie en Otim. Kind onder Vuur reist door heel Nederland. Het is een interactieve kind tentoonstelling en is vanaf 21 januari op de donderdag en de vrijdag te bezoeken voor de leerlingen. 

Opening nieuwe locatie Coenecoop College
Wie: Han de Jager
Waar: Torenpad 102, Boskoop
Wanneer: 22 januari 2019 | 16.30 uur

Wethouder De Jager opent de nieuwe locatie van het Coenecoop College in Boskoop. De school is verhuisd naar het oude Raadhuis, waar nu de onderbouw van havo en vwo gevestigd zijn.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Werkzaamheden vandaag 12:08

Raadhuisstraat voor ruim een halfjaar afgesloten door werkzaamheden

Vanaf 29 april zal een deel van het centrum ruim een halfjaar lang worden afgesloten vanwege nodige werkzaamheden aan het rioleringsstelsel. Dit betekent echter dat gedurende deze periode de Raadhuisstraat alleen te voet bereikbaar zal zijn.

Blog Sport vandaag 10:42

Sportieve treurnis bij Alphense topclubs

Het gaat belabberd met de Alphense clubs in de vierde divisie Alphense Boys is na de 5-1 nederlaag tegen HBC alleen in theorie ook volgend seizoen nog actief in de landelijke competitie. Acht punten inhalen om voor de nacompetitie in aanmerking te komen gaat natuurlijk niet meer lukken en dan heeftde club ook nog eens het allerslechtste doelsaldo in de vierde divisie A.

Advertorial Voorstelling vandaag 09:34

Hans Klok speelt zijn nieuwe show als eerste in Alphen

Hans Klok heeft woensdagavond bij RTL 4 talkshow BEAU bekendgemaakt dat hij met zijn magische voorstelling Face the Future door Nederland gaat toeren. Vanaf 3 augustus reist de snelste illusionist ter wereld langs de grootste theaters en zal hij het publiek verbluffen met nog nooit eerder vertoonde illusies die voor het publiek onbegrijpelijk zijn, geïnspireerd op Artificial Intelligence en Virtual Reality. De allereerste shows zijn zaterdag 3 en zondag 4 augustus 2024 te zien in Castellum. Kaarten zijn vanaf nu te koop!

Advertorial Theater gisteren 16:57

Een laatste staande ovatie voor Van de Veerdonk!

Het is jammer maar waar. Mark van de Veerdonk, de virtuoze cabaretier uit Brabant, maakt zich klaar om zijn carrière in de schijnwerpers af te sluiten. Na bijna 40 jaar op de planken, waarin hij het publiek trakteerde op 17 briljante cabaretprogramma's, vindt hij het tijd voor een nieuwe uitdaging. "Herenkapper in Boekel, astronaut, filemelder op Schiermonnikoog. Ik zie wel," grapt hij.

Rechtszaak gisteren 15:40

Man krijgt werkstraf voor smokkelen hasj in Alphense gevangenis

Een 21-jarige man uit Schiedam is door de rechter in Den Haag veroordeeld tot een werkstraf van veertig uur voor het binnensmokkelen van hasj in de Penitentiaire Inrichting in Alphen aan den Rijn. De veroordeling volgde op een incident tijdens het bezoekuur, waarbij de man iets aan een gedetineerde overhandigde. Een oplettende bewaker merkte het verdachte gedrag op, wat leidde tot de ontdekking van het smokkelwaar.