Tuinvereniging Spoorzicht presenteert Aangepast Tuinieren

Tuinvereniging Spoorzicht te Alphen aan den Rijn biedt tuinders met een beperking de mogelijkheid om hun tuinhobby te beoefenen. Op het terrein van de vereniging aan het Rietveldsepad zijn daarvoor vier speciale bakken op hoogte gereed gemaakt. Zaterdag 18 mei om 10.00 uur vindt de opening van Aangepast Tuinieren plaats door wethouder Han de Jager.

Dit voorjaar is er door een groep vrijwilligers van Tuinvereniging Spoorzicht gewerkt om bakken te realiseren, die mensen met een beperking in staat stellen een eigen tuin met groente te onderhouden en zo hun tuinhobby te (blijven) beoefenen. Onder de naam 'Aangepast Tuinieren' stelt de vereniging vier bakken van 2 bij 5 meter beschikbaar, die met grond zijn gevuld en direct te gebruiken zijn.

De vier bakken staan op een onderstel met een hoogte van 71 centimeter op een mooi betegeld plateau, waardoor de tuinder niet hoeft bukken en er gemakkelijk met een scootmobiel bij kan. Tevens staat dichtbij een waterpomp, zodat in geval van droogte moeiteloos water is op te pompen. Het plateau voor Aangepast Tuinieren ligt vooraan bij de parkeerplaats en is direct bereikbaar. Op zaterdag 18 mei om 10.00 uur vindt de opening plaats door wethouder Han de Jager in aanwezigheid van wethouder Leo Maat en mevrouw Yvonne Bakker van de afdeling Vastgoedmanagement.

Volgens voorzitter Rob Brederode van Tuinvereniging Spoorzicht is tuinieren een hobby die mensen gezond houdt en veel sociale contacten oplevert. “Wij hopen dat wij met ons project 'Aangepast Tuinieren' mensen een plezier kunnen doen die anders nooit op het idee van een eigen tuintje in de natuur zouden komen. Uit onderzoek is gebleken dat ouderen langer gezond blijven als ze actief blijven door zelf te tuinieren en verse en gezonde groenten kweken. Door in de natuur te werken met de vele vogels brengt een mens echt tot rust. Ook voelen mensen zich minder eenzaam vanwege de vele sociale contacten op onze vereniging. Wij hebben gelukkig veel leden die voor elkaar klaar staan en een handje helpen.”

Henk Voskuilen, secretaris van Tuinvereniging Spoorzicht, is onder de indruk van het enthousiasme van een kleine groep leden die dit project heeft uitgevoerd. “Door de enorme inzet van onze vaste dinsdagochtendploeg is 'Aangepast Tuinieren' in korte tijd gerealiseerd. Ik ben enorm trots op de saamhorigheid en het sociaal gevoel van onze leden die met veel energie dit project hebben neergezet. Hierdoor kunnen wij Alphenaren met een beperking toch een mogelijkheid bieden om te tuinieren.”

Tuinvereniging Spoorzicht
Tuinvereniging Spoorzicht in de gemeente Alphen aan den Rijn bestaat sinds 1981 en heeft twee tuincomplexen in beheer, waarvan het grootste aan het Rietveldsepad 2a ligt. Enthousiaste leden telen daar op 180 tuinen hun groente, fruit en bloemen. Tuinvereniging Spoorzicht is een actieve vereniging met een gezellig clubhuis, waarin voor en door de leden activiteiten worden georganiseerd zoals Stekjesdag, de jaarlijkse barbeque en klaverjas- en sjoelavonden. Eind 2018 heeft de vereniging met de gemeente Alphen aan den Rijn een huurovereenkomst voor tien jaar ondertekend.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Muziek/Concert vandaag 09:36

Duik in het muzikale leven van Fernando Lameirinhas

Fernando Lameirinhas, een van de iconen van de wereldmuziek in Nederland, komt terug met een gloednieuw concert: Koffer! De altijd nog jeugdige maestro pakt tijdens de voorstelling zijn koffer uit en neemt je mee in zijn muzikale leven.

Advertorial Horeca gisteren 17:24

Kamer van Admiraal: een geslaagde opening in de nieuwe zaak!

Vorige week was het een avond om te onthouden in Alphen aan den Rijn, toen de Kamer van Admiraal haar deuren opende voor het publiek. Met een top sfeer en een overvloed aan activiteiten, markeerde de opening een nieuwe mijlpaal in de lokale uitgaansscene.

Politiek plein gisteren 16:42

Krachtenbundeling tussen Nieuw Elan en Lokaal Belang Alphen

In een tijd van toenemende versnippering en politieke zelfgerichtheid slaan Nieuw Elan en Lokaal Belang Alphen (LBA) verrassend de handen ineen. Ze starten met samenwerken en hebben zelfs plannen om later dit jaar te fuseren tot één krachtige lokale partij.

Advertorial Overige gisteren 13:42

Neem jij het roer over van AlphensBootverhuur.nl?

AlphensBootverhuur.nl is een bloeiend bedrijf in de bootverhuur gevestigd in Alphen aan den Rijn en klaar om overgenomen te worden. Deze kans biedt een compleet pakket, inclusief de goed ontwikkelde website, twee boten met trailer, een uitgebreid klantenbestand en een efficiënt boekingssysteem. 

Evenementen gisteren 12:18

Shirma Rouse komt zingen op Haaspop!

Haaspop, een jaarlijks terugkerend festival dat plaatsvindt tijdens het paasweekend, staat bekend om zijn eclectische mix van muzikale genres, van rock tot dance en nu ook gospel. Op eerste paasdag, te midden van de bruisende festiviteiten, zal de getalenteerde Shirma Rouse, ook wel bekend als de Queen of Soul, haar opwachting maken met het ZO! Gospel Choir uit Amsterdam Zuid-Oost.