Korenfestival komt met openingsmanifestatie op het Rijnplein

Het Alphens Korenfestival start 11 mei met een openingsmanifestatie op het Rijnplein. In aanwezigheid van alle koren zal om 11.00 uur wethouder Leo Maat de dag officieel inluiden met de overhandiging van de gouden baton aan het jubilerende Musicalkoor Summertime.

Aansluitend zal het grootste koor van de dag de Mamma Mia medley zingen onder leiding van alle dirigenten. De koren verspreiden zich daarna over het centrum en treden zij vanaf 11.30 uur op, op de binnen- en buitenpodia. 

De koren
Er doen dit jaar 33 koren mee aan het Alphens Korenfestival. De meeste koren komen uit Alphen aan den Rijn en omliggende plaatsen maar ook koren uit Hoogvliet, Rotterdam, Bergen op Zoom, Gilze-Rijen, Bergambacht, Aalsmeer, Papendrecht en Den Haag doen mee.

Locaties
Er zijn in totaal 11 podia. Het hoofdpodium is op het Rijnplein. Er zijn onder andere podia aan de Pieter Doelmanstraat, de Boetzelaerstraat, de Aarkade en Aarhofplein. Nieuw dit jaar is het podium op de markt bij het Thorbeckeplein. Binnenpodia zijn bij de Adventskerk, Maranathakerk, Bonifaciuskerk en de Remonstrantse kerk.

Vrijwilligers
De organisatie van het festival is niet mogelijk zonder vrijwilligers. Zij helpen met de voorbereiding, het opbouwen en het opruimen. Bijzonder dit jaar is de samenwerking met 'Alphen goed Tanzania'. Zij helpen met een groot aantal vrijwilligers en besteden aandacht aan het goede doel. Alphoto zal het festival vastleggen.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Blog Sport gisteren 17:48

ARC moet nacompetitie zien te ontwijken

Ondanks de 1-0 overwinning op Swift staat ARC nog steeds op een plek in de vierde divisie A die aan het eind van de reguliere competitie, over vier weken al, nacompetitie om handhaving noodzakelijk maakt. ARC is dan een zogenaamde herkanser.

Wonen en bouwen gisteren 15:37

Schitterend en duurzaam, dat moet de flat Lange Diamant worden!

Op woensdagmiddag 24 april kregen huurders van de flat Lange Diamant de kans om de plannen voor de nieuwe uitstraling van hun flat te bekijken. Woonforte zal in 2025 beginnen met een grootschalige renovatie van de lange flat aan de Diamantstraat, waarbij 166 appartementen verduurzaamd worden tot aan de Standaard. Daarnaast zal de flat een ingrijpende facelift ondergaan om klaar te zijn voor een duurzame toekomst.

Muziek gisteren 14:20

Meester Wim (79) gaat met pensioen na bijna zestig jaar gitaarles

Na bijna zestig jaar lang zijn passie voor muziek te hebben gedeeld met generaties leerlingen, neemt meester Wim, ook bekend als Wim Dekker, afscheid van het klaslokaal. En gaat hij op bijna tachtigjarige leeftijd welverdiend met pensioen. Voor velen van zijn voormalige leerlingen, met name die van basisschool de Sweelinck, is meester Wim een herkenbaar en geliefd gezicht, met zijn toewijding aan muzikale educatie.

Overige gisteren 13:47

Lintjesregen: zeventien Koninklijke onderscheidingen in Alphen aan den Rijn

Vandaag werden tijdens de jaarlijkse Lintjesregen in het gemeentehuis van Alphen aan den Rijn zeventien Koninklijke onderscheidingen uitgereikt. Burgemeester Liesbeth Spies heeft verschillende inwoners van Alphen aan den Rijn persoonlijk onderscheiden. De gebeurtenis was live te volgen via de website van de Gemeente.