Feestelijke opening expositie “De Ontmoeting” van Atelier Verfstreken’

Op donderdag 7 maart 2019 vindt de feestelijke, muzikale opening plaats van expositie “De Ontmoeting” van Atelier Verfstreken in theater Castellum. Om 14.00 uur zal wethouder Leo Maat, kunst en cultuur, de expositie openen.

Samenwerking
De expositie is het resultaat van een poëzieproject van de kunstenaars van Atelier Verfstreken. De kunstenaars maakten gedichten en schilderijen rond het thema “Ontmoeten”, waarbij de uitwisseling tussen de kunstenaars en hun omgeving centraal staat.

In dit project, waarbij beeld en gedicht samen komen, presenteren de kunstenaars van het atelier van Ipse de Bruggen, zich met hun kunstwerk en een persoonlijk portret met hun eigen verhaal. Op deze wijze zoekt Atelier Verfstreken de verbinding binnen de inclusieve samenleving van de gemeente Alphen aan den Rijn.

Workshops
Leerlingen van de Prismaschool en cliënten van Prins Heerlijk en Het Schoutenhuis volgden workshops poëzie bij Atelier Verfsteken, in samenwerking met de kunstenaars, onder begeleiding van kunstenares Ans Vianen en de enthousiaste begeleiders van het atelier. Hun gedichten en verhalen vormen een onderdeel van de expositie, die tot en met 1 juni te zien is in de foyer van theater Castellum.

Atelier Verfstreken
Atelier Verfstreken is een werk- en dagbesteding van Ipse de Bruggen. Mensen met een beeldend talent en een verstandelijke beperking worden hier gestimuleerd om hun talenten te ontwikkelen onder professionele begeleiding. Naast de werkzaamheden voor het atelier en de galerie-kunstuitleen, organiseert Atelier Verfstreken het hele jaar door verschillende exposities, kunstprojecten en workshops en werkt in opdracht voor particulieren, bedrijven en instellingen. Atelier Verfstreken werkt veel in samenwerkingsverbanden met de lokale omgeving, culturele-, zorg- en onderwijsinstellingen.

De expositie is te bezoeken tijdens de openingstijden van Atelier Verfstreken en het theater.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Blog Sport gisteren 17:48

ARC moet nacompetitie zien te ontwijken

Ondanks de 1-0 overwinning op Swift staat ARC nog steeds op een plek in de vierde divisie A die aan het eind van de reguliere competitie, over vier weken al, nacompetitie om handhaving noodzakelijk maakt. ARC is dan een zogenaamde herkanser.

Wonen en bouwen gisteren 15:37

Schitterend en duurzaam, dat moet de flat Lange Diamant worden!

Op woensdagmiddag 24 april kregen huurders van de flat Lange Diamant de kans om de plannen voor de nieuwe uitstraling van hun flat te bekijken. Woonforte zal in 2025 beginnen met een grootschalige renovatie van de lange flat aan de Diamantstraat, waarbij 166 appartementen verduurzaamd worden tot aan de Standaard. Daarnaast zal de flat een ingrijpende facelift ondergaan om klaar te zijn voor een duurzame toekomst.

Muziek gisteren 14:20

Meester Wim (79) gaat met pensioen na bijna zestig jaar gitaarles

Na bijna zestig jaar lang zijn passie voor muziek te hebben gedeeld met generaties leerlingen, neemt meester Wim, ook bekend als Wim Dekker, afscheid van het klaslokaal. En gaat hij op bijna tachtigjarige leeftijd welverdiend met pensioen. Voor velen van zijn voormalige leerlingen, met name die van basisschool de Sweelinck, is meester Wim een herkenbaar en geliefd gezicht, met zijn toewijding aan muzikale educatie.

Overige gisteren 13:47

Lintjesregen: zeventien Koninklijke onderscheidingen in Alphen aan den Rijn

Vandaag werden tijdens de jaarlijkse Lintjesregen in het gemeentehuis van Alphen aan den Rijn zeventien Koninklijke onderscheidingen uitgereikt. Burgemeester Liesbeth Spies heeft verschillende inwoners van Alphen aan den Rijn persoonlijk onderscheiden. De gebeurtenis was live te volgen via de website van de Gemeente.