Parcours 20 van Alphen aangepast vanwege werkzaamheden

Het parcours van de komende editie van de 20 van Alphen is anders dan de afgelopen jaren. Vanwege werkzaamheden op het evenemententerrein bij de Zegerplas in Alphen aan den Rijn zijn de routes van alle afstanden aangepast.

De aanpassingen houden in dat de lopers van zowel de 5KM, 10KM en 20KM dit jaar weer door de wijk Ridderveld worden geleid. Het parcours van de 20KM van de 20 van Alphen is officieel gemeten door de Atletiek Unie.

Bij de hoofdafstand, de 20KM, lopen de deelnemers vanaf de Van Boetzelaerstraat direct rechtsaf de Oranje Nassausingel op, om daarna via de Oostkanaalweg richting Aarlanderveen te lopen. Bij de 10KM gaan de lopers linksaf de Oranje Nassausingel op en lopen vanaf winkelcentrum Ridderhof samen met de 20KM-lopers via de President Kennedylaan richting winkelcentrum de Herenhof.

"Nieuw is ook dat de 1 km Family Run nu ook start voor het gemeentehuis waar ook weer de finish is. Dit maakt het voor de ouders en toeschouwers gemakkelijker om hun (klein)kind te zien starten en finishen", aldus voor zitter van de 20 van Alphen, Arthur Bosua. 

De complete routes per afstand staan binnenkort op de website van de 20 van Alphen.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Natuur, recreatie en reizen vandaag 10:53

Nieuwe voorzitter neemt het roer over bij Scouting Alphen

Op 28 maart heeft Dick Raaphorst, na meer dan 22 jaar voorzitterschap, het leiderschap van Scouting Alphen overgedragen aan Vincent Peters. Voor Vincent, een bekend gezicht op de vereniging, voelt deze nieuwe rol als een thuiskomst: "Ik ben zelf als welp op deze vereniging begonnen."

Calamiteiten gisteren 18:25

Kind aangereden door auto in Emmalaan

Op donderdag aan het einde van de middag vond er een incident plaats op de Emmalaan in Alphen aan den Rijn, waarbij een kind werd aangereden door een auto. Het slachtoffer werd naar het ziekenhuis vervoerd.  

Advertorial Overige gisteren 17:43

Prachtige samenwerking Korenmolen de Eendracht en Brugwachtertje aan den Rijn

Korenmolen de Eendracht en Brugwachtertje aan den Rijn hebben afgesproken dat in het Brugwachtershuisje bij de Alphense Brug nieuwe kadopakketjes worden verkocht. Daarin speciale meelproducten van de Molen, aangevuld met enkele leuke dingen, zoals bijvoorbeeld een garde, een mini taartvorm, een mini deegrollertje, stroop, Hollandse snoep of theedoek etc.

Politiek gisteren 16:51

Gemeente gaat begrijpelijk communiceren

Donderdag 28 maart heeft wethouder Gert van den Ham de Direct Duidelijk Deal ondertekend. De deal is onderdeel van de landelijke campagne Direct Duidelijk. Doel is dat alle overheden, dus ook alle gemeenten, duidelijke informatie geven aan hun inwoners.