Kwalificatietoernooi WK Hearthstone in Castellum

20 september 2016 - 09:43  •   •  reacties
Kwalificatietoernooi WK Hearthstone in Castellum

Het begon twee jaar geleden met een geintje in Café Querelle in de Julianastraat. Nu staat een Europees kwalificatietoernooi in Theater Castellum op het programma. Alphenaren Thomas Runhart en Nicholas Baker van Fireside Gatherings over de weg naar de organisatie van internationale toernooien Hearthstone.

Twee jaar geleden kwam het gratis online spel Hearthstone uit. Binnen de kortste keren trok het spel, een mix tussen schaak en poker, gamers uit de hele wereld. Thomas Runhart en Nicholas Baker, beide geboren en getogen Alphenaar, speelden het spel en wilden graag een keer een live evenement bijwonen. In Nederland werd dat echter niet georganiseerd en dus deden ze dat zelf maar.

"We zijn begonnen in Café Querelle met 16 deelnemers. Maar, die kwamen wel uit het hele land. Daarna is het balletje gaan rollen. Wij zijn door producent Blizzard gevraagd om meer toernooien te organiseren. Voor zaterdag 8 oktober organiseren wij in Theater Castellum het laatste kwalificatietoernooi voor de Europese deelname aan het Wereldkampioenschap. De winnaar gaat naar Los Angeles. Daar is de prijzenpot 1 miljoen dollar."

Gratis download
"Hearthstone is een mix tussen schaak en poker. Het spel is gratis te downloaden. Je kunt het spelen op een smartphone, tablet of laptop", vertelt Runhart. "Je speelt het online, dus je kunt echt met iedereen een spelletje doen." Inmiddels is er een Wereldkampioenschap, een Europees kampioenschap en er zijn nationale kampioenen.

Last Call Europe wordt gespeeld op twee locaties. In Theater Castellum spelen vijf Europese toppers. Onder meer Hoej uit Denemarken, Bunnyhopper uit Duitsland en GreenSheep uit Groot-Brittanië. In Kiev wordt door nog drie Europese spelers gespeeld. Deze acht spelen online tegen elkaar. Het publiek kan het spel live op een groot scherm volgen.

Side-event
"We hebben ook een groot side-event. Er staat van alles op het programma. Het leukste vinden wij dat Thijs Molendijk er ook is. Dat is echt de beroemdste speler ter wereld. Hij speelt niet mee, want hij is al gekwalificeerd voor het WK. Thijs deelt handtekeningen uit en je kunt een potje Hearthstone tegen hem spelen", vertelt Baker.

Het side-event bestaat echter uit veel meer. Op het programma staan onder meer een quiz, Pictionary en een loterij. Ook wordt er serieus Hearthstone gespeeld. Je kunt een potje spelen tegen een professional, er is een variant op simultaan schaken en er zijn masterclasses. Een van de leukste events is King of the Hill. Je zit op een ‘troon’ en speelt net zo lang Hearthstone totdat je vijf keer achterelkaar hebt gewonnen. Dan ben je King of the Hill.

Blizzard is content met de organisatie. De producent heeft honderden goodies, allemaal gebaseerd op Hearthstone, afgeleverd. Er zijn knuffels, glazen, mokken, muismatten, kussens en action figuren te krijgen.

Het programma
Last Call Europe is op zaterdag 8 oktober in Theater Castellum in Alphen aan den Rijn. Het toernooi begint om 14.00 uur en wordt geopend door wethouder evenementen, Gerard van As. Het kwalificatietoernooi duurt tot 22.00 uur. De entree voor het Hearthstone-toernooi is gratis, consumpties zijn voor eigen rekening. Er zijn 400 kaarten beschikbaar, zowel aan deur als te bestellen via store.dutchrank.nl. Maar: vol = vol!

Fotograaf: Josh Walet
Tags: castellum, hearthstone, kwalificatietoernooi
Theater Castellum.'
Theater Castellum

Voor een compleet avondje uit!

© Alphens.nl — Ga naar de desktop versie