Woonforte start eind oktober met verhuur De Jozef

Woonforte start eind oktober met de verhuur van zo'n honderd studio's in het voormalig verzorgingshuis St. Joseph in Alphen aan den Rijn. Woonforte richt zich op woningzoekenden die snel een woning nodig hebben maar door geen of een te korte inschrijfduur bij WoningNet Holland Rijnland niet in aanmerking komen voor een sociale huurwoning. Woonforte komt hiermee tegemoet in de groeiende vraag van woningzoekenden.

In De Jozef wonen huurders niet alleen. Het is de bedoeling dat mensen iets voor elkaar gaan betekenen. Is de buurman ziek, dan doet iemand vanzelfsprekend boodschappen en kan iemand lekker koken, waarom dan geen mensen uitnodigen. "Wanneer iemand zich aanmeldt voor dit project volgt automatisch een kennismakingsgesprek. Wij vertellen wat we verwachten en wat we bieden. De kandidaat bepaalt of hij of zij daar past of niet", zo meldt Woonforte. 

Huurders krijgen een tijdelijk huurcontract van minimaal drie maanden tot maximaal twee jaar en hoeven niet ingeschreven te staan bij WoningNet. Staan zij wel ingeschreven, dan behouden zij hun inschrijfduur. Hierdoor zijn zij makkelijker in staat om binnen de twee jaar de overstap naar een andere woning te maken. Deze vorm van wonen wordt ook wel flex-wonen genoemd.

Voor wie?
De woningen in De Jozef zijn speciaal bedoeld voor mensen die snel woonruimte nodig hebben maar geen urgentie krijgen. Het wordt een plek voor mensen die onder de vleugels van hun ouders vandaan willen of moeten, studeren, net gescheiden zijn, net in Nederland zijn komen wonen of om een andere reden snel een woonruimte nodig hebben. De werving start eind oktober. Informatie over onder andere de huurprijzen is te vinden op www.woonforte.nl

Beheer 
In De Jozef wonen straks ruim honderd mensen met verschillende achtergronden. De huismeester gaat een belangrijke rol spelen. Hij ziet toe op de leefbaarheid in en rond het complex en spreekt mensen aan op gedrag. Ook is hij actief betrokken bij het project.

Onder de bewoners zoekt Woonforte personen die ook zo'n soort rol willen vervullen, zodat er ook ogen en oren aanwezig zijn tijdens de afwezigheid van de huismeester.

Bedrijven
Op de begane grond stelt Woonforte de voormalige kantoorruimtes beschikbaar voor op de maatschappij gerichte (startende) bedrijven. In augustus startte Victoria Studiecentrum met huiswerkbegeleiding en taallessen voor anderstaligen. Tom in de Buurt opende begin september hun de deur in De Jozef en in oktober start de Kledingbank met de uitgifte van kleding en andere spullen.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Werken vandaag 11:56

Vacatureoverzicht week 16: nieuwste vacatures

Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen! Op onze vacaturepagina vind je vacatures in allerlei branches. Een overzicht van het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen, check je hier.

Advertorial Werken vandaag 09:29

Heftruck certificaat halen via Apics Flexjobs

Ontdek de sleutel tot een bloeiende carrière in de logistiek! Het behalen van een heftruck certificaat opent niet alleen deuren naar talloze mogelijkheden, maar verhoogt ook de veiligheid op de werkvloer aanzienlijk.

Advertorial Actie gisteren 17:02

Grote showroomuitverkoop bij Dutch Dream Slaapcomfort in Alphen aan den Rijn!

Ben jij op zoek naar een nieuwe boxspring van hoogwaardige kwaliteit? Dan heeft Dutch Dream iets speciaals voor jou in petto! De winkel in Alphen aan den Rijn heeft nu een grote showroomuitverkoop, waarbij je kunt profiteren van uitzonderlijke kortingen op een breed scala aan slaapartikelen.

Markt / Braderie gisteren 15:51

Voorverkoop kinderrommelmarkt op Koningsdag al volgeboekt

Bijna overal is er op Koningsdag een vrijmarkt, zo ook in Alphen aan den Rijn. Dit jaar vindt de traditionele kinderrommelmarkt plaats in het Burgemeester Visserpark. Op zaterdag 6 april kregen mensen de kans om een plekje te bemachtigen; in de voorverkoop zijn alle plaatsen inmiddels verkocht.