Facelift en energiebesparende maatregelen voor 199 woningen

Vandaag hebben Sander Willems, directeur van Willems Vastgoedonderhoud en Frans Kooiker, directeur-bestuurder a.i. van Woonforte het contract ondertekend voor de renovatie van 199 woningen in Akkerwinde en Boterbloemweg.

Woonforte investeert in een groot aantal energiebesparende maatregelen. Daarbij krijgen de woningen nieuwe, geïsoleerde gevels, waardoor ze er straks veel mooier gaan uitzien. De uitvoering start in juni van dit jaar.

De keuze voor energiebesparing staat voorop. De corporatie laat bij de woningen (gebouwd in 1976) een combinatie van zes energiemaatregelen uitvoeren. Hiermee gaat het energielabel van de woningen van label D naar minimaal A+. Woonforte kiest ervoor om hiermee de woonlasten voor de huurders te verlagen.

Woonforte investeert ruim € 100.000 per woning, en in totaal meer dan 20 miljoen euro. De 199 woningen in Akkerwinde en Boterbloemweg zijn verdeeld in drie soorten: 6 rolstoelgeschikte woningen (eenlaags woning), 79 tweelaags woningen en 114 drielaags woningen.

Volledige isolatie van de woningen
De woningen krijgen zowel dak- als vloerisolatie en er komen nieuwe kunststof kozijnen met daarin goed geïsoleerd glas. De woningen krijgen ook nieuwe, volledig geïsoleerde voor-, zij- en achtergevels. Deze prefab gevels, met daarin de kozijnen en de deuren, komen direct kant-en-klaar van de fabriek. 

Mechanische ventilatie met warmte-terugwin-installatie
In alle woningen komt een warmte-terugwin-installatie, waarmee de warmte van de woning wordt hergebruikt. Ook zo besparen de bewoners energie en dus geld. Een goede ventilatie en voldoende toevoer van frisse, zuurstofrijke buitenlucht is van groot belang voor een gezond binnenklimaat.

Op elke woning 14 zonnepanelen
Op het dak komen 14 zonnepanelen. De opbrengst van de zonnepanelen gaat direct naar de huurder zelf. Gemiddeld een derde van de energierekening bestaat uit kosten voor elektriciteit. Met de opbrengst van deze zonnepanelen gaan huurders hierop flink besparen.

Foto: Bloemen Architecten


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Politiek vandaag 17:44

Nieuw Elan wil handhaven van fietsverbod in Van Mandersloostraat

Tot grote ergernis van ondernemers en bewoners van de Van Mandersloostraat wordt het fietsverbod hier niet gehandhaafd. Met enige regelmaat zoeven er fietsen en scooters voorbij tijdens de uren dat het gebied uitsluitend bestemd is voor voetgangers. Nieuw Elan wil nu dat hier meer aan wordt gedaan.

Natuur, recreatie en reizen vandaag 16:26

Driehonderd bomen vervangen in Alphen aan den Rijn vanwege ziekte en veiligheid

De Gemeente Alphen aan den Rijn zal de komende tijd ongeveer driehonderd bomen vervangen op openbare plekken, voornamelijk in de wijken Ridderveld en Kerk en Zanen. Deze vervangingen worden gemarkeerd door groene stippen op de stammen van de bomen, die aangeven dat ze ziek of dood zijn en niet langer veilig voor de omgeving.

Evenement vandaag 15:11

Geen straatfeest? Wat is er te doen deze Koningsnacht

Jarenlang werd traditiegetrouw twee keer per jaar een straatfeest georganiseerd in de Julianastraat: één op de avond voor Koningsdag en één op de avond van de Alphense Jaarmarkt. Echter, dit jaar hebben de horecagelegenheden in de Julianastraat besloten om tijdens koningsnacht geen straatfeest te organiseren.

Advertorial Economie vandaag 14:22

Een nieuw bedrijf beginnen in Alphen? Met deze tips wordt dit zeker een succes!

Alphen staat niet alleen bekend om haar vriendelijke inwoners, maar ook om hoe ondernemend mensen zijn. Begin jij ook een nieuw bedrijf hier? Dan is het tijd om deze blog aandachtig door te nemen! Hier vind je wat tips die ervoor zorgen dat je onderneming een succesverhaal wordt.

Maatschappelijk vandaag 12:45

Groot succes voor inzamelingsactie sportkleding op Scala College

Vorige week lanceerde het Scala College een bijzondere inzamelingsactie voor gebruikte sportkleding, in samenwerking met het initiatief SPORT JE OOK MEE?! Leerlingen en medewerkers werden aangemoedigd om hun oude sportkleding te doneren door deze af te geven bij speciale containers in de schoolhal. Het resultaat van deze actie is indrukwekkend: maar liefst vier containers zijn gevuld met sportkleding en sportschoenen!