Advertorial Economie

Alphense Claudia Wolswijk wederom Beste Zelfstandig Reisagent

Reisagent Claudia Wolswijk uit Alphen aan den Rijn is woensdag 9 januari op de Vakantiebeurs Vakdag uitgeroepen tot Beste Zelfstandig Reisadviseur van Zuid-Holland van 2019. De tweede keer, want vorig jaar ging ze ook al met de titel naar huis.

Een prachtige titel weliswaar, want de beste word je niet zomaar. Het is een maandenlange strijd geweest tussen landelijk meer dan 500 Zelfstandig Reisagenten. Voor Claudia stemmen was geen mogelijkheid, de uitkomst van de verkiezing was namelijk in handen van een 12 koppige vakjury. De start van het traject vond plaats in september 2018, en in de afgelopen maanden heeft ze alle anderen uit Zuid Holland weg kunnen spelen. Naast de 'Michelinster van de reisbranche' brengt het haar nog meer: een plek op een prachtige studiereis naar Peru en Curaçao.

Juryrondes
De verkiezing werd georganiseerd door een groot aantal bekende partners in de reiswereld waaronder KLM, Riu Hotels, ANVR, Riksja Travel, Solution Trainingen, Travmagazine, Sunny Cars en Curaçao Toerisme. In de eerste twee voorrondes werden de kandidaten schriftelijk aan de tand  gevoeld. De eerste ronde bestond uit het maken van een offerte, waarbij klantgerichtheid en klantvriendelijkheid belangrijke meetpunten waren. In de derde ronde ging het vooral om vakkennis, ondernemerschap, marketingvaardigheden en storytelling. Daarin wist Claudia de hoogste score te behalen. Die bracht haar in november naar de halve finale waarbij ze aan de slag moest met o.a. marketingtools en het maken van Vlogs over reisbestemmingen. En ja, glansrijk door naar de finale.

Geweldige erkenning
Bij de finale in december 2018 stond ze voor een stevige vakjury. Geen makkelijke klus om zoveel zwaargewichten te overtuigen van je kunnen, maar toch had Claudia al een goed gevoel. "De passie voor mijn vak komt natuurlijk vanuit mijn tenen, dus hierover vertellen gaat vanzelf." Dat haar geestdrift haar nog geen maand later de titel zou bezorgen, maakte het feest compleet. “Mijn ambities worden door het behalen van deze titel alleen maar gesterkt. Voor mij is dit een geweldige stimulans om mijn uiterste best te blijven doen om mijn klanten de vakantiereis van hun leven te bezorgen. Zeg nou zelf, ik heb toch het mooiste beroep van de wereld?"

Nieuwe naam en dito uitstraling
Op de vraag wat Claudia -naast gezonde groei- nog meer wil gaan bereiken in de komende jaren is ze duidelijk. "Mijn bedrijf zal vanaf deze maand nog meer een eigen identiteit krijgen. Er zijn veel franchisenemers in de reisbranche die allemaal dezelfde bedrijfsnaam en uitstraling voeren, terwijl ze allemaal iets anders doen. Persoonlijk geloof ik meer in het communiceren van mijn eigen naam en vakkennis, dus wordt het Claudia Wolswijk –Travelcoach. Helder en simpel: ik help bij het verwezenlijken van de mooiste reisplannen en sta als een soort coach aan de zijlijn van jouw vakantie. Natuurlijk horen bij deze ambities een nieuw logo en een nieuwe website die deze week nog live gaat."


Meer nieuws

Advertorial Muziek/Concert vandaag 09:36

Duik in het muzikale leven van Fernando Lameirinhas

Fernando Lameirinhas, een van de iconen van de wereldmuziek in Nederland, komt terug met een gloednieuw concert: Koffer! De altijd nog jeugdige maestro pakt tijdens de voorstelling zijn koffer uit en neemt je mee in zijn muzikale leven.

Advertorial Horeca gisteren 17:24

Kamer van Admiraal: een geslaagde opening in de nieuwe zaak!

Vorige week was het een avond om te onthouden in Alphen aan den Rijn, toen de Kamer van Admiraal haar deuren opende voor het publiek. Met een top sfeer en een overvloed aan activiteiten, markeerde de opening een nieuwe mijlpaal in de lokale uitgaansscene.

Politiek plein gisteren 16:42

Krachtenbundeling tussen Nieuw Elan en Lokaal Belang Alphen

In een tijd van toenemende versnippering en politieke zelfgerichtheid slaan Nieuw Elan en Lokaal Belang Alphen (LBA) verrassend de handen ineen. Ze starten met samenwerken en hebben zelfs plannen om later dit jaar te fuseren tot één krachtige lokale partij.

Advertorial Overige gisteren 13:42

Neem jij het roer over van AlphensBootverhuur.nl?

AlphensBootverhuur.nl is een bloeiend bedrijf in de bootverhuur gevestigd in Alphen aan den Rijn en klaar om overgenomen te worden. Deze kans biedt een compleet pakket, inclusief de goed ontwikkelde website, twee boten met trailer, een uitgebreid klantenbestand en een efficiënt boekingssysteem. 

Evenementen gisteren 12:18

Shirma Rouse komt zingen op Haaspop!

Haaspop, een jaarlijks terugkerend festival dat plaatsvindt tijdens het paasweekend, staat bekend om zijn eclectische mix van muzikale genres, van rock tot dance en nu ook gospel. Op eerste paasdag, te midden van de bruisende festiviteiten, zal de getalenteerde Shirma Rouse, ook wel bekend als de Queen of Soul, haar opwachting maken met het ZO! Gospel Choir uit Amsterdam Zuid-Oost.