Topkok Pierre Wind proeft voor bij Archeon Culinair
Vandaag is Pierre Wind net als gisteren in Museumpark Archeon. Topkok Pierre gaat het hele weekend als een wervelwind door het park. Overal proeft hij historische hapjes. Als bezoeker mag je ook proeven! Meelwormen, poepsoep en een galgenmaal…
Pierre Wind is elk jaar in Alphen bij het historische eetfestijn: Archeon Culinair! Zaterdag was hij in Archeon om de historische maaltijden te keuren. Net als alle andere bezoekers. Pierre heeft genoten van vis uit een kuil en lekker ei met een meelworm in de prehistorie. Vandaag is Pierre er weer.
Romeinen
In de Romeinse tijd is er een proeverij voor arm en rijk. Verschil moet er zijn! Hij proeft de Romeinse limonade: posca. Helpt mee met druiven persen. En ligt als rijke stinkerd aan in het triclinium, de Romeinse eetzaal met echte ligbedden. In de middag is er een traditioneel gladiatorengevecht en dan houdt Pierre het gezien bij de Romeinen.
Galgenmaal
In de middeleeuwen proeft de topkok of het bier bij de broeders net zo lekker is als beloofd. Hij eet koekjes bij de bakker. En, proeft ook op zondag van de poepsoep. Dat is nog lekker ook! Als afsluiting is er een galgenmaal, namelijk de echte originele wentelteefjes en de eieren die slaat Pierre gewoon stuk op zijn hoofd!