Zin (try-out)

Arjan Ederveen en Jack Wouterse

De derde samenwerking van Arjan Ederveen en Jack Wouterse, na Tocht (2009) en Walden (2016), heet simpelweg ZIN. ZIN in het leven of wat is de ZIN van het leven? ZIN is in ieder geval de afsluiting van een tragikomische trilogie over afscheid, vriendschap en de tijd die verstrijkt.
Rasartiesten Arjan Ederveen en Jack Wouterse schotelen ons opnieuw een bonte stoet aan personages voor.
 
We zien twee TVkoks op leeftijd. De TVsterren worstelen met de werkdruk van de dagelijkse middagshow en blijken niet meer de vrienden voor het leven te zijn die ze ooit waren toen ze begonnen… dus moeten ze veel ZIN maken om de ZIN in te zien van de ZIN van het zijn in weggooi TVland. Ze bespreken hun angst voor ziektes en voor naderende medische onderzoeken nu ze van een zekere leeftijd zijn. Niemand levert toch vrijwillig zijn drol op een stokje in bij de dokter.
 
Daarnaast is er het verhaal van de keukenromanschrijfster, mateloos populair en haar nieuwste boek wordt verfilmd, maar wie heeft het eigenlijk geschreven? Ze heeft haar min meegenomen, maar wat is dat eigenlijk, een min, en welke rol speelt zij in het geheel? Is haar min haar hele leven haar rolmodel geweest of heeft de min haar juist leeggezogen? In ieder geval heeft de schrijfster nog steeds ZIN in het leven, ook al nadert haar einde met rasse schreden. Gaat ze het einde van de voorstelling halen?
 
Ondertussen verglijdt de tijd in deze absurdistische en komische voorstelling, waarin de heren opnieuw hun komische en tragische talenten voor het voetlicht brengen, omdat ze daar ZIN in hebben.
 
Met, door en van: Arjan Ederveen en Jack Wouterse. Regie: GerardJan Rijnders
Productie: Alles voor de Kunsten
 
De pers over Walden: 
DE VOLKSKRANT
????? 
'Arjan Ederveen en Jack Wouterse zijn knap op dreef als bejaarde broers, zonderlinge vlegels, waarvan één de dood in de ogen kijkt. Ederveen sart het publiek met hilarische dubbelzinnigheden maar schmiert niet. Wouterse is aandoenlijk in zijn breekbare lobbesmotoriek.' 
NRC HANDELSBLAD
'Het is prachtig hoe ze traag en bibberend van oudheid op gang komen. De plot is niet meer dan een brief met slecht nieuws die Ederveen voor Wouterse geheim houdt. Maar waar het echt om draait zijn de handvol heerlijk komische scènes, waarin beide mannen hun acteerkunst (Wouterse) en komisch talent (Ederveen) tonen.' 

Stuur een agendapunt in

Meer agendapunten

31 januari 2024 – 10 april 2024 Bibliotheek Rijn en Venen
KlimaatGesprekken

Je bent bezorgd over klimaatverandering en je wilt graag een bijdrage leveren aan de oplossing. Maar hoe pak je dat aan? Doe mee met deze zesdelige workshopreeks KlimaatGesprekken!

29 maart 2024 om 20:00 – 23:59 Parkvilla
29 maart 2024 om 20:30 – 23:59 Parkvilla
30 maart 2024 om 20:00 – 23:59 Parkvilla
30 maart 2024 om 20:00 – 23:59 Parkvilla