Theater, 4x Dutch female singer-songwriter

  • Parkvilla, Cornelis Geellaan 2, 2406 JG ALPHEN AD RIJN
  • vrijdag 18 januari 2019 om 20:15 – 23:59

Deze avond presenteren we 4 zeer talentvolle en onderscheidende vrouwelijke singer/songwriters. Vier intieme optredens op 1 avond.

De avond wordt geopend door Sofie de Bruijn(2002) uit Woerden. Sofie is pas 16 jaar, maar heeft al de nodige podiumervaring. Al op haar 12e jaar trad ze al tijdens de Woerdense vakantieweek voor 8000 mensen. Ze timmert hard aan de weg en won in 2017 de Sweet Sorrow Award in de categorie singer/songwriter. Sinds kort schrijft ze ook eigen songs, zowel Nederlands als Engelstalig. Ze volgt daarvoor de writingsessions bij Wisseloord Studio. Met haar teksten probeert ze haar luisteraars raken en geeft ze de ruimte om de betekenis ook zelf in te vullen. Ze heeft al veel muziek op Spotify en een eigen Youtube kanaal, maar het plan is om snel met eigen album te komen.

Daarna volgt Robin Haijes (1996) uit Zoetermeer. Ook zijn heeft al een indrukwekkende muzikale reis afgelegd. Ze windt met haar zelfgeschreven liedjes menig luisteraar om haar vingers. Vingers die het inmiddels gewend zijn een steady, al dan niet zeer rocky sound uit een gitaar te krijgen. Robin heeft een stem waarmee ze erin slaagt uit te halen naar zowel de lage als hoge tonen, die rauw is, maar altijd zuiver klinkt. Robin won in 2014 op overtuigende wijze de Singer/songwriter Award van Serious Music Alphen en studeerde in 2017 af aan de Rockacademie in Tilburg. Haar 1e EP ‘A Lion Awakes’ bevat rustige nummers met veel akoestische instrumenten. Met haar album ‘7½/10’ experimenteerde ze met pop met elektronische invloeden. Ze steekt veel energie in haar nieuwe band, maar vanavond verzorgt ze (speciaal voor Serious Music Alphen) een solo-optreden.

Na de pauze gaan we door met Anne Bakker (1989). Zij is een professionele violiste die op vele fronten actief is. Zij is de violiste van de Nederlandse band Quibus, toerde met de voormalige Iron Maiden zanger Blaze Bayley en bracht met het Göksel Yilmaz Ensemble albums uit, waarmee ze samen met het Internationale Danstheater optrad in Turkije en Indonesië. Deze avond speelt Anne (solo) nummer van haar 1e eigen EP ‘Vox/Viola’, met songs waarin ze de diepe sound van haar altviool combineert met haar mooie stem. Een unieke combinatie de je niet vaak ziet.

De avond wordt afgesloten door Gayle Skidmore . De oorspronkelijk uit de VS afkomstige zangeres en multi-instrumentaliste maakte al indruk door meerdere keren de San Diego Music Award te winnen en geniet bekendheid door samenwerking met onder andere Jason Mraz, Lisa Loeb, Nickel Creek en Jon Foreman. In 2016 maakte ze overstap naar Nederland en timmert nu hier flink aan de weg. In oktober 2017 won ze de 1e prijs als songwriter in de editie Beste Singer Songwriter van Groene Hart. Ze schrijft songs met veel diepgang en heeft inmiddels meerdere albums uitgebracht, waaronder ‘Sleeping Bear’ (2014), ‘The Golden West’(2016) en de EP ‘The New York’ (2017). De rustige klanken van haar stem, piano, banjo en gitaar werden in recensies omschreven als ‘whimsical music for the romantic intellectual’.
Wacht niet te lang met reserveren als je deze gevarieerde muzikale avond wil meebeleven, want zowel Sofie, Robin, Anne als Gayle hebben inmiddels een flinke schare van enthousiaste fans die er deze avond zeker bij willen zijn.

Kaartverkoop:
Bij online aankoop € 12,50
Aan de kassa € 15,00
Inclusief consumptie.
Stuur een agendapunt in

Meer agendapunten

25 april 2024 om 10:00 – 23:59 Maggie Blue
25 april 2024 om 13:30 – 23:59 Parkvilla
25 april 2024 om 19:45 – 21:55 Castellum Theater & Film
Back to Black

Back to Black vertelt Amy Winehouses levensverhaal, van haar opvoeding en bruisende jaren in Londen tot haar intense reis naar wereldwijd succes, maar laat ook de donkere kant daarvan zien. Gedurende haar hele carrière tot aan haar tragische dood bleef de zangeres worstelen met haar demonen, haar roem en de toxische knipperlichtrelatie met haar grote liefde.Ook draait de film vanaf 18 april in Castellum!

25 april 2024 om 20:00 – 21:40 Castellum Theater & Film
Miller's Girl

Wanneer de getalenteerde en rebelse studente Cairo Sweet (Jenna Ortega) een schijnbaar onschuldige schrijfopdracht van haar charmante leraar Jonathan Miller (Martin Freeman) aanneemt, raken ze verstrikt in een web van geheimen en verlangens. De grens tussen de docent en de 18-jarige studente vervaagt als ze worden geconfronteerd met onverwachte wendingen bij het gecompliceerde project.

25 april 2024 om 20:00 – 23:59 Parkvilla
25 april 2024 om 20:15 – 21:35 Castellum Theater & Film
WE, the EYES

Op het geluid van rock, bodysound, elektronische, experimentele en klassieke muziek breken tien performers door naar een nieuwe wereld.